1-20172017

Comemorarea ecumenică a Reformei, Lund, Suedia, 31 octombrie 2016 – Pr. Prof. Dr. Pavel Aurel / Pr. Conf. Dr. Habil. Daniel Buda  

În data de 31 octombrie 2016 a avut loc în localitatea Lund din Suedia o comemorare ecumenică a Reformei co-organizată de Federația Mondială Lutherană și de Biserica Romano-Catolică. La nivel local, organizarea evenimentului a intrat în responsabilitatea Bisericii Suediei și a Diecezei Catolice de Stockholm. Evenimentul ecumenic s-a dorit a fi o anticipare a aniversării a 500 de ani de Reformă care are loc pe parcursul anului 2017. Comemorarea ecumenică de la Lund a avut două părți: o rugăciune comună în catedrala din Lund și un eveniment ecumenic public în Arena Malmö. Au participat: Papa Francisc, Episcop Dr. Munib A. Younan, Președintele Federației Mondiale Lutherane, Rev. Dr. Martin Junge, Secretar General al Federației Mondiale Lutherane, lideri ai Bisericii Suediei și mai mulți oaspeți ecumenici, printre care Rev. Dr. Olav Fykse Tveit, Secretar General al Consiliului Mondial al Bisericilor.
Cuvinte-cheie: –
Pr. Prof. Dr. Pavel Aurel / Pr. Conf. Dr. Habil. Daniel Buda – Profesor la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu / Conferenţiar la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi director de program în cadrul departamentului Biserică şi Relaţii Ecumenice al Consiliului Mondial al Bisericilor (Geneva)
Adresă : – Sibiu / Sibiu-Geneva
E-mail : –

DESCARCĂ PDF

Revista Teologica 2019. Toate drepturile rezervate !