Skip to main content
1-20192019

Dialogul dintre Bisericile Ortodoxe Răsăritene și Bisericile necalcedoniene sau Bisericile Ortodoxe Orientale – Christine CHAILLOT

Acest articol cuprinde o prezentare a dialogului modern dintre Bisericile Ortodoxe Răsăritene și cele Orientale, atât a celui oficial cât și a celui neoficial. Începe cu o scurtă prezentare a hristologiei Bisericilor Ortodoxe Orientale și o analiză a rezultatelor dialogului modern. De asemenea analizează alte chestiuni care trebuiesc abordate pentru a se ajunge la unitate deplină, precum recunoașterea reciprocă a sfinților, ridicarea anatemelor, recunoașterea celor șapte sinoade etc. Se încheie cu o scurtă prezentare a motivelor continuării dialogului și a pașilor care trebuiesc urmați spre a se realiza unitatea deplină dintre cele două familii bisericești ortodoxe.
Cuvinte-cheie: – Biserici Ortodoxe Orientale; Biserici Ortodoxe Răsăritene; dialogul modern dintre Bisericile Ortodoxe Răsăritene și Orientale.
Doamna Christine Chaillot (Patriarhia Ecumenică) este teolog ortodox de origine elvețiană specializată în situația actuală a Bisericilor Ortodoxe (atât Răsăritene cât și Orientale).
Locație : – Patriarhia Ecumenică
E-mail : – acchailot@hotmail.com

DESCARCĂ PDF

Revista Teologica 2019. Toate drepturile rezervate !