Skip to main content
20164-2016

Giovanni Cucci, Insegnare agli ignoranti. Un’opera dimenticata?, Cittadella Editrice, Assisi, 2016, 136 p. – Pr. Conf. Dr. Constantin Necula

Un autor special. Iezuit, laureat în filozofie al Universității Catolice din Milano, urmează cursurile de teologie și își obține licența în psihologie, apoi doctoratul în filozofie la Universitatea Gregoriana de la Roma. Cunoscut autor de articole și studii la revista Civilta Cattolica, marchează pozitiv și cu acuratețe sfera sa de preocupare. La editura unde publică prezenta carte, Cittadella Editrice-Assisi, a mai propus o serie de volume interesante pentru cercetătorul în domeniul psihologiei credinței, pedagogiei și comunicării credinței. Pentru specialiști sunt cărți fundamentale: Ricoeur oltre Freud (2007), Il sapore della vita (ed. 2-a, 2015, 128 p.), L’arazzo rovesciato (în colaborare cu A. Monda, 2010), P come pardono (2011), La crisi dell’adulto (2012) și Altruismo e gratuita (2014).
Cuvinte-cheie: –
Pr. Dr. Constantin necula, conferenţiar la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.
Adresă : – Sibiu, România
E-mail : –

DESCARCĂ PDF

Revista Teologica 2019. Toate drepturile rezervate !