2-20162016

Ieromonahul Eftimie Athonitul, Din tradiția ascetică și isihastă a Sfântului Munte Athos, traducere din limba greacă de Ieroschim. Ștefan Nițescu (Schitu Lacu, Sfântul Munte Athos), Editura Evanghelismos, București, 2016, 493 p. (ISBN 978- 606-8562-24-7) – Pr. Conf. Dr. Constantin Necula  

O carte ca un muzeu de cuvinte și oameni vii. O carte despre gândirea athonită, despre modul de a fi al Părinților Pustiei celei pline de apa cea vie a Duhului Sfânt. În traducerea Părintelui Ieroschimonah Ștefan Nuțescu, de la Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos, Editura Evanghelismos publică un volum-eveniment, aparținând Ieromonahului Eftimie Athonitul: „Din tradiția ascetică și isihastă a Sfântului Munte Athos” (București, 2016, 492 p.). Pentru cititorul român, acest volum continuă frumoasa colecție de duh pe care inimosul traducător al izvoarelor athonite ne-o pune la dispoziție de ani buni, părând că refuză să dea dreptate unuia dintre bătrânii citați în această carte care spunea: „Acum călugării s-au schimbat. Nu mai iubesc osteneala” (p. 483).
Cuvinte-cheie: –
Pr. Dr. Constantin necula, conferenţiar la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.
Adresă : – Sibiu, România
E-mail : –

DESCARCĂ PDF

Revista Teologica 2019. Toate drepturile rezervate !