Skip to main content
1-20192019

„Liturghia după Liturghie” ca reper misionar-ecumenic al gândirii Pr. Prof. Ion Bria. O perspectivă critică – Valentin MOŞOIU

Studiul explorează sensul bogat al uneia dintre cele mai importante formulări teologice dezvoltate de părintele Ion Bria în abordarea sa spirituală a teologiei misionare, expresia „Liturghia după Liturghie”, care reunește și dă noi înțelegeri diaconiei, spiritualității, teoriei educației teologice, eticii sociale, disciplinei politice creștine, etc. Aceste subiecte legate de Liturghie au fost tratate de el în numeroase studii și apoi au fost reluate și dezvoltate într-un volum purtând exact titlul „Liturghia după Liturghie” care intenționează să „redescopere semnificația primordială a liturgiei ortodoxe, și anume forța ei evanghelizatoare și mărturisitoare, care se extinde în toate sferele vieții creștine, în comunitatea Bisericii și în societate”.
Cuvinte-cheie: – Liturghie; misiune; Ion Bria; mărturie; diaconie; educaţie teologică.
Valentin MOŞOIU este preot ortodox, doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă, Sfântul „Andrei Șaguna”, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.
Locație : – Sibiu, România
E-mail : – valentinmosoiu@yahoo.com

DESCARCĂ PDF

Revista Teologica 2019. Toate drepturile rezervate !