20173-2017

Pr. Constantin Necula, pr. Cristian Muntean, Bucuria credinței: dialoguri în cetate, Sibiu, Editura Agnos, 2017, 234 p. – Maria Curtean  

Bucuria credinței: dialoguri în cetate, cartea celor doi preoți brașoveni mărturisitori, păstrează realismul și savoarea convorbirilor dintr-o serie de emisiuni televizate (TV Nova), moderate de pr. Cristian Muntean, avându-l ca invitat pe pr. Constantin Necula. Cartea unei prietenii „începute undeva în miez de copilărie… pe străzile Brașovului” și „statornicită în împreună-slujire pentru Hristos” cum afirmă Romeo Petraşciuc, editorul și prefațatorul cărții, aduce nouă teme pe care le dezvoltă din perspective adesea nebănuite, imprevizibile, răspunzând provocărilor contemporane de pastorație: „Evanghelie și propovăduire”, „Ogorul cu îngeri sau despre starea îngerească a omului”, „Educația între Cruce și răscruce”, „Comunicarea în Biserică sau modul în care Biserica își comunică adevărurile de credință”, „Familia modernă și riscurile la care este supusă ea astăzi”, „Despre Seminarul de Pedagogie clinică. Aspecte ale pedagogiei în educația copilului în situații speciale”, „Omul frumos”, „Creștinism de vacanță”, „Apocalipsa de lumină sau Luminile din Apocalipsă”.
Cuvinte-cheie: –
Maria CURTEAN, doctorand al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna”, din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
Adresă : – Sibiu, România
E-mail : –

DESCARCĂ PDF

Revista Teologica 2019. Toate drepturile rezervate !