2-20172017

Treizeci de ani de la trecerea la Domnul a preotului profesor Ioan G. Coman – Pr. Prof. Dr. Aurel Pavel / Pr. Conf. Dr. Habil. Daniel Buda  

Anul acesta s-au împlinit treizeci de ani de la trecerea la Domnul a preotului profesor Ioan G. Coman (27. 11.1902 – 11. 03. 1987). Născut în judeţul Buzău, a studiat teologia ortodoxă la Bucureşti, continuându-şi studiile la Strasbourg. Aprofundarea filologiei clasice a făcut parte din formarea sa ca cercetător şi profesor de Patrologie. Autor al manualului universitar de Patrologie în trei volume, Părintele Ioan G. Coman a slujit învăţământul teologic românesc prin efortul de trasmintere a tradiţiei patristice după o metodă accesibilă care trimite constant la surse. Apreciat de Nicolae Iorga, apropiat de patriarhul Justinian Marina (1901-1977), magistrul cu dublă specializare s-a remarcat prin rigoare ştiinţifică, spirit de sistematizate şi deschidere către perspective noi de cercetare. Inedite şi captivante, lucrările părintelui Ioan G. Coman îşi păstrează actualitatea şi calitatea de a stimula cercetarea patristică. Miracolul clasic l-a fascinat, iar filosofia şi teologia patristică l-au îmbogăţit spiritual. A investit în cultură şi în suflete, trasmiţând discipolilor săi imboldul de a scrie. La Sibiu, părintele arhidiacon profesor dr. Constantin Voicu (1929-2015) a aprofundat disciplina la care şi-a susţinut doctoratul, onorându-şi îndrumătorul de la Bucureşti.
Cuvinte-cheie: –
Pr. Dr. Aurel Pavel, profesor la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu / Pr. Dr. Daniel Buda, conferenţiar la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi director de program în cadrul departamentului Biserică şi Relaţii Ecumenice al Consiliului Mondial al Bisericilor (Geneva)
Adresă : – Sibiu / Geneva
E-mail : –

DESCARCĂ PDF

Revista Teologica 2019. Toate drepturile rezervate !